Pane Lento

100% zuurdesem

Zuurdesem is een fermenterende deeg dat werkt als natuurlijke rijsmiddel voor het bakken van brood, pizza en andere bakproducten. Het kan gebruikt worden in plaats van gist, maar ook in combinatie hiermee. In het deeg leven melkzuurbacteria die zich voeden en zuur en gassen produceren. Deze bijproducten van de melkzuurbacteria zorgen ervoor dat je brood veel smaak krijgt, luchtig wordt en ook lichter is te verteren dan gewone gistbrood.

Gedurende de workshops werken wij met 100% zuurdesembrood, zonder toevoeging van andere soorten gist. Dit geeft als resultaat brood dat lekker is en lichter te verteren is, ook voor mensen die niet zo goed tegen gluten kunnen.

Pane lento betekent "langzaam brood"

Wij organiseren workshops thuis bij onze klanten en groepsworkshops op verschillende locaties in Amsterdam en Amstelveen. Onze missie is gebaseerd op de gedachte dat iedereen goed brood kan bakken, met alleen water, meel en de tijd die er echt voor nodig is.

Je eigen zuurdesem brood thuis zelf bakken hoeft niet duur te zijn noch ingewikkeld. Brood kan lekker en gezond zijn zonder te veel euro's te kosten. Door zelf "slow bread" te bakken kan je vaak ook beter omgaan met glutenintollerantie en je kunt melkproducten, suiker en toegevoegde vetten makkelijk vermijden.

Team building activities

Naast privé workshops bij je thuis, organiseren wij ook workshops voor groepen, zoals afdelingsuitjes of familieactiviteiten. Dit doen wij op verschillende locaties in Amsterdam en Amstelveen. Informeer naar de mogelijkheden door ee mail bericht te sturen naar panelento@gmail.com.

Built with Berta.me